| Pääsivu | Arvostelut | Artikkelit | Ylläpito | Linkit |

Kuinka Opin Pelaamaan Pokeria - Samantha Fox Strip Poker (1986)

Kirjoittaja: Martin Nygren

Kun nettipokerin suosio räjähti valtaisiin mittoihin kuluvan vuosituhannen alussa, tajusi moni, että pokeri on peli, jota pystyy pelaamaan mukavasti omassa kodissaan. Moni meistä oli kuitenkin tutustunut tietokonepokeriin jo paljon ennen vuosituhannen vaihdetta. Oma kiinnostukseni pokeriin sai alkunsa pienen mukavan tietokonepelin Samantha Fox Strip Pokerin (1986) myötä.

Uskon, että nimenomaan pokeri oli syy siihen, että kyseinen peli veti minua puoleensa. Totta puhuen pokerilla ei ollut mitään tekemistä pelin vetovoiman kanssa. Avainasemassa oli neiti Foxin vaatteiden vähennys, johon hän ryhtyi aina, kun hänen pelimerkkikasaansa sai rokotettua. Valitettavasti kuvia oli hankala nähdä. Oli käveltävä kauemmas tv:stä (kenellä oli monitori siihen aikaan) ja siristettävä silmiään, jotta pystyi nauttimaan paremmin Samanthan tarjoamasta palkinnosta. Ja tämä kauempaa tarkentuva kuva teki vaikutuksen ainakin 12-vuotiaaseen pojankoltiaiseen.

Alla näet Samanthan riisuutumisen ensimmäisen vaiheen. Pakko myöntää, että aika on kullannut muistot, enkä muistanut kuvien laatua näin heikoksi. Toisaalta ainahan sitä muisteloissaan tulee liioiteltua Commodore 64:n pelejä ja grafiikkaa.

Kun peli eteni, hyviä käsiä alkoi ilmestyä jatkuvalla syötöllä tässä täysin järjestetyssä viiden kortin vetopokeripelissä. Muistaakseni sain värejä ja täyskäsiä suunnilleen joka toisessa kädessä. Ja Samanthahan vain innostui, kun pelaajalla kävi kortti. En viitsi esitellä turhan epäasiallisia kuvia, mutta tässä näette Sammyn shown seuraavan vaiheen.

Kun kuusneloseni sai lopulta siirtyä syrjään Amiga 500:n tieltä, oli tarjolla jo täysin uusi strippipokeripelien sukupolvi. Vaikka kuvanlaatu ja peli itsessään olivat parantuneet, eivät nämä pelit saaneet minulta Samanthan saamaa huomiota.

Pokeri on parhaimmillaan muutaman askeleen päästä, kun jokaisen pikselin sisältöä joutuu rakeisesta kuvasta arvailemaan. Kun aika kului, tuli tietokonepohjaisesta strippipokerista mauton peli. Samantha – tuo mustavalkoharmaasävytteinen enkeli - sen sijaan säilyi omassa luokassaan. Eikä kukaan tule häntä syrjäyttämään. Koskaan.