| Pääsivu | Arvostelut | Artikkelit | Ylläpito | Linkit |

Competition Pro USB

Kirjoittaja: Teemu Pyykölä

Competition Pro on varmasti joystick, jonka monet tunnistavat. Ainakin itselläni oli Amiga käytössä näitä joystickkejä parikin. Maailmalla on näkynyt muutamia sovittimia, joilla Amigan joystickeja saisi USB väylään kiinni. Näiden saatavuus Suomesta on kuitenkin huono ja ulkomailta tilatessa on edessä omat hankaluutensa. Niinpä kun Pulju.net otti Competition Pron USB version myyntiin oli edessä pakkotilaus. Competition Pron Usb versiota valmistaa Speed-Link


Joystickista saa hyvän kuvan jo pakkauksessa läpinäkyvän muovin ansiosta.


Vanhan ja uuden mallin välillä ei ulkonäöllisesti ole juurikaan eroavaisuuksia. Uuden mallin voi tunnistaa oikeastaan pelkästään kahden lisänapin avulla. Käytössä eron huomaa myös siitä, että uusi malli ei ole aivan yhtä jämäkkä kuin vanha. Pelejä pelatessa tämä ei kuitenkaan haittaa. Windows tunnistaa joystickin suoraan USB väylään liittäessä ja ohjain on saman tien käytössä. Kalibrointiakaan ei tarvitse tehdä koska kyseessä on digitaalinen joystick.


WinUAEssa joystickin saa käyttöön valitsemalla sen haluamaansa porttiin ohjaimeksi. Sama pätee luultavasti kaikkiin muihinkin emulaattoreihin, jotka tukevat Windowsin tunnistamaa joystickiä. Itse en joystickiä testannut muissa emulaattoreissa kuin WinUAEssa. Myös Ubuntu Linux tunnisti ohjaimen kunhan ajurit oli ladattu ja ainakin Tux Racer toimi joystickilla hyvin.

Kaiken kaikkiaan Competition Pron USB versio on hyvä lisä emulaattoreilla pelaamiseen. Usein emulaattoreiden heikkoudeksi lasketaan juuri näppäimistöllä pelaamisen hankaluus verrattuna alkuperäiseen joystickiin.