| Pääsivu | Arvostelut | Artikkelit | Ylläpito | Linkit |

ePSXe käyttökuntoon

Kirjoittaja: Teemu Pyykölä

ePSXe on ilmainen PSX emulaattori. Käy hakemassa ePSXe:n asennustiedosto ja asenna emulaattori. Tämän jälkeen sinun täytyy hakea plugin videon emulointiin sekä muuttaa asetukset toimiviksi.


Kun käynnistät ePSXe:n ensimmäisen kerran saat vastaavan ruudun näytöllesi. Klikkaamalla Config näppäintä pääset muuttamaan asetuksia.


Mikäli sinulla ei ole BIOS tiedostoa haettuna saat ylläolevan ilmoituksen. Hanki tarvittava BIOS ja kopioi se "bios" alihakemistoon.


Tässä ikkunassa valitaan käytettävä bios. Valitse pal bios käytettäväksi mikäli pelaat Suomesta ostettuja pelejä.


Tällä sivulla voit valita mitä grafiikka pluginiä käytät emulaattorissa. Pluginejä löytyy Pete's PSX GPU Plugins sivulta. Varmatoimisin on Soft GPU plugin, mutta se on myös hitain koska se käyttää prosessoria kuvan piirtämiseen. Uudemmilla korteilla korteilla pitäisi toimia OpenGL2 PSX GPU plugin ja vanhemmilla OpenGL tai D3D plugin. Voit myös kopioida kaikki pluginit kerralla koneellesi. Pluginit kopioidaan "plugins" hakemistoon.


Klikkaamalla config nappia pääset muuttamaan pluginin asetuksia. Voit muuttaa resoluutiota sekä valita ajetaanko peli koko ruudussa vai ikkunassa "Resolution & Colors" kohdasta. Textures valintojen alta voit muuttaa tekstuurien tasoa, mikäli pelit eivät toimi tarpeeksi nopeasti. Lisäksi voit pakottaa "FPS limit" kohdasta miten monta kuvaa sekunnissa pelistä näytetään ruudulla. Muita huomioitavia kohtia on "Disable screensaver" joka ottaa näytönsäästäjän pois käytöstä pelaamisen aikana sekä "Scanlines" joka näyttää ruudun kuten telkkarissa.


Tästä ikkunasta voit valita äänille käytettävän pluginin. Alkuperäinen toimii hyvin, mutta halutessasi voit hakea Peten sivuilta toisen.


Tällä sivulla valitaan CD aseman käyttöön tarkoitettu plugin. Mikäli käytät Windows 95 tai 98 versiota valitse "ePSXe CDR ASPI core 1.5.2". Windows NT, 2000 tai XP version ollessa käytössä valitse "ePSXe CDR WNT/W2K core 1.5.2".


Klikkaamalla ohjainta vastaavaa nappia pääset muuttamaan ohjaimen asetuksia.


Klikkaamalla kirjainta voit muuttaa kontrollin nappia vastaavaa näppäinta.


ePSXen asetukset ovat nyt kunnossa. Painamalla Done nappia pääset pääruutuun. Käynnistä ePSXe uudelleen, jotta asetukset tulevat voimaan. Valitsemalla File valiosta Run CDROM voit ajaa cd:llä olevan pelin tai Run iso voit ajaa ISO imagena olevan pelin. Mikäli haluat vain kokeilla, että emulaattori toimii valitse Run BIOS. Pelistä pääset takaisin emulaattorin pääruutuun painamalla ESC nappia.